Wednesday, September 19, 2012

Pakej lengkap jalan2 ke KL

Fuhh macam lama je tak menjengah blog ni... aku baru je balik jalan2 ke KL..mesti orang gelak punyer..alaa cite pasal pegi KL pun nk cite, tapi aku nak cite jugak ni. Kire2 dkat 11 bulan aku tak pegi KL, pegi pun coz nak ambik flight kat KLIA..tapi kali ni, trip aku ke KL amat2 berbaloi, coz jumpe kawan lama kt KL, sempat buat Reunion xroomate GREEN(Khazanah Nasional) kebetulan xroomate aku ni, baru lepas operate buang cysts dan sekaligus melawat anak sedara aku yg dah sebulan lebih lahir.  Rasa berterima kasih tidak terhingga kepada kawan lama aku yang sudi berkorban masa dan duit,hihihihi coz blanja aku makan, makan dan makan . Puashati dengan layanan anda ye.....lain kali jangan lupa blanja lagi yer... dia bawak aku makan fastfood kat SUBWAY.. first time aku makan kt SUBWAY punyerlaa  Gabra(maklumla kat sg petani takde SUBWAY lagi k), aku ikut jer ape yg die order..eemm yummy sedap k.. rase nak cari lagi, tpi.....:( ...

then jejalan2 pusing shopping Mall, kitorang singgah kat SEOUL GARDEN kt area mana pun aku tak ingat, aku ni mana la familiar sangat KL ni, tapi kalo area Bandar baru Sentul N Cheras agak2 terror la jgak ..ingat dah xnak makan kat SEOUL GARDEN coz orang pack giler ... sampai kena tunggu kat luar dulu, iyelaa  time lunch hour  plak tu.. hasil bersabar Alhamdulillah dapat jgak makan....dah lama xmakan kt Seoul Garden ni,last mkn pon mase kt branch penang...Aku makan sampai rase nak termuntah,padahal bukan byk sangat makan, mungkin sebab dah makan kt SUBWAY buat aku rasa kekenyangan, kalo xmakan rasa tak berbaloi plak member aku bayar RM 70++ untuk 2 org makan, aku gagahkan jgak makan, kata orang berhenti sebelum kenyang, dek sebab nak bagi rasa berbaloi makan, terpaksa la makan walaupun, perut n mulut tak leh trime, nanti korang tgok ade muke aku yg berkerut menahan kekenyang dan paksa makan jugak..
 hehehehem==,muka menahan kekenyangan
hahahhaha muka tgah berlagak rileks, walhal.. nak telan pun susah masa ni...

Dah selesai semua, aku pun  beransur pulang ke umah xroomate aku, terima kasih buat Noorzuliana coz ko sudi tumpangkan aku kat umah ko, even baru lepas operate u sudi masak2 yang sedap2 untuk i..thanks a lot my dear.....Alhamdulillah planning kita kali ni, untuk wat reunion kecil xroomate GREEN berjaya...walaupun u tak sihat, u sudi menerima kehadiran kami kat rumah u.... u sudi sediakan RED VELVET for ur birthday, Nasi Arab Kambing Dan Ayam dan Macaroni cheese Baked,, sedap sangat, dah lama tak berkumpul macam ni, banyak cerita yang nak kami ceritakan. Terima kasih jugak buat zaidatul Ismah dan Salfizah Samar sbb meluangkan masa korang.

lia tekun men'decorate'kan red velvet cake
menu pada hari tu
salatoh..aku buat..hhiihh jangan marah ye lia.. ngaku jaapppp aku buat, padahal potong jeee
nasi arab kambing
nasi arab kambing dan ayam
macoroni cheese baked
meraikan hari lahir kami dan si kecik
kami geng bilik 118 GREEN -Khazanah Nasional

Abis je reunion kat umah kawan aku tu, aku mintak adik lelaki aku pickup kat rumah lia. Aku dah tak sabar2 nak tengok anak sedara aku Muhammad Adam, lahir pada 4 hb ogos, hihihihi adam xsabar nak tengok ayah dan ibu dia,kalau tak boleh celebrate dengan Mak long, 10 hari je lagii..eemmm ape2 pun alhamdulillah, adik ipar aku selamat melahirkan baby boy yg comel ni,, mase duduk rumah adik aku, sempat jugak aku shopping kat IKEA... aduh rambang mata, macam semua aku nak beli.... murah dan moden sangat, bestnya, memandangkan aku naik bas, so belilaa ala kadar jee, aku dah ambik catalogue dari IKEA nnti aku order kat adik ajelah senang....kat bawah ni, kenangan aku dan Adam.


Muhammad Adam=muka tengah merah giler, nak susu laa tuuu


3 comments:

Angah said...

wahh dh naik pangkat la hang ann,mak long....

Angah said...

maap la ye an...komen pasai sargingulung ala michelin tu smpai 3 kali rupanya hahahahahaha

ZurHeritage said...

hhehehehe ,tu kire tul2 nak tau cara nak buat sardin gulung tu..hahahahha..nanti aku upload cara die k,,,, aku baru jaa naik pangkat jadi mak loong daaa... nanti xlama lg taok long ler plakkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...