Saturday, March 5, 2011

Kelas Hiasan Kek

Assalamualaikum semua..
Rasa lama je aku tak menulis kat blag aku ni...Baru balik dari kursus semalam..hari jumaat ini bru ada kesempatan untuk menulis semulaa... minggu lepas pada 26 Februari 2011, aku sekali lagi menghadiri diri ke kelas hiasan kek bersama-sama kak Aida serta Adik Syafiqoh.. hehhehehe macam biasa.. quite interesting...tapi kami semua tak pandai sangat2 seni menhias kek ni.. Tapi Alhamdulillah Group kami mendapat pujian dari group yang lain..hehehhehe malu2 jugak kami,  malu2 kucing ja...tapi Kelas Hiasan Kek tu mula lambat ckit, Chef lambat sampai pulak,jadi makin lambat laa kami boleh balik.. dri pukul 9 pgi, sampai la 4 petang...Tapi Alhamdulillah semua berjalan dengan Jayanya.. cuma terpaksa berebut nozzle dengan group lain jaa...Group kami laa yg paling lambat dan lembab, tp lambat2 kami pun, group kami yang buat paling cantik tau..hehhehehehe promote nampak aku nie...
Hasil keras tangan kami bertiga..hehheheeh yang coklat kek tu buah apricot n kiwi abih mengelusur,, hehehhe nak tau nape.. chef letak ckit je buah, kami letak buah sampai keliling kek tu.... sampai mengelungsur jatuh buah tu... 
Tengok hasil tangan Chef..
hehhehe chef letak ckit ja buah.... kek kami penuh dengan buah ..Tamak sungguh kami ni..hehhehehehehe..tpi yang pasti, kek tu sedap.. 
Inilah Chef yang banyak mengajar kami , Sorry Chef coz terpaksa ajar berkali2, biasalah kami kan budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan..hehheheheh
Inilah Group Kami, ada penambahan ahli 2 orang, diorng kawan fikah..sama-sama tengah tunggu result SPM, harap2 diorang dapat result yang terbaik...Masa ni, kami bau selesai kek yang pertama, walaupun lambat tapi paling hampir dengan kek Chef.
Inilah hasil 3 biji Kek yang dihasilkan Oleh group kami, hehehehe yummy2.. Dari kiri, Kak Aida, Fiqah dan Aku...Sampai kite ketemu lagi kak Aida dan Syafiqah...

3 comments:

azi said...

Salam Zue...
Lepas ni kak pah x payah beli kek dah le...tempah kat Zue aje...ehh..gaji dah masuk tau...he..he...rindu le 5 hari tak nampak wajahmu....ahad kak pah kena p A Setar pulak...dengan CC...

azi said...

zue...boleh tempah kek matahari tak?....Ainaa nak ...tapi dalamnyer chees ye..he..he..

ZurHeritage said...

tu aina yg nak ke?kak pah yg nk.. kn pah kn suker cheese....kalo cheese dengn buttercream xbrape nk ngam laa kak pahh.. tp kalo dgn fresh cream sesuai...insyaAllah..kalo ade mase leh laa wattt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...