Friday, June 29, 2012

Kelapa Nan Sebatang


Salam Jumaat,
 Hari ni aku nak publish semua draft yang tertangguh penerbitannya. Kali ni, nak upload skit gambar kelapa Nan Sebatang yang ditaman di kebun kami, di Kampung Sungai Jagung. Hasil penanaman abahku yang suka berkebun. Tu la kata berbudi kepada tanah,tengok hasilnya, makk aiiihhhh sampai jenuh kami sekeluarga minum air kelapa muda. Untuk pengetahuan semua, setandan pokok kelapa ni, ade laaa sampai 15 hingga 18 biji, sampai terlentor laa tandannya...Picture ni, abah yang capture guna mobile phone je.. so quality xdela ok sangat, air kelapa die sedap sangat tau, manis bersari. Tambahan pulak letak dalam fridge, walaaaweiii...sedap xingatt..... 

Banyakkan buahnya...

3 comments:

Angah said...

amboi ada kebun rupanya,kebun dekat umah cik senah ka?

ZurHeritage said...

adela kebun sekangkang kera tu.. aku pun xsure dkat umah cik senah ka x? kg dia kt sg jagung jgak kaa?

Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...