Monday, November 28, 2011

Sabah Part 3 - 1 Borneo & Kak Nong Restaurant

1 Borneo ni , xtermasuk pun list tempat yang patut kami lawati... Planning Ad Hoc !!!!.. Ni Atun punyer planning laaa!!!!, aku mana penah pi 1 Borneo, tp buat2 tahu je kat atun,  aku kata kat die penah ke situ..hahahahahha.. Untuk pengetahuan semua, hihihi, ade orang baca ke entri aku ni, Atun ni dah MASTER dah area KK ni, maklum la orang dah penah datang sabah dah dekat 4 , 5 kali, sampai dia kata bosan laa... aku, mak ngan abah ikut je, die kan driver kami.. hehehhehehe... ikut planning asal, pagi2 kami pegi ke Pasar Besar Kota Kinabalu untuk membeli Sirih , Kapur, Gambir dan Buah Pinang, aku ingat ke Lama kat Pasar tu, tengok2, jap je... dalam 10 minit ... dah xnak ronda, jumpe je sirih dengan barang2 sirih junjung  terus je beli dan balik...  So aku call la adik lelaki ku yang tengah tunggu kt bilik, tunggu masa nak fitting baju Pengantin kat Butik Pengantin.  Butik Pengantin tu dekat area Segama, agak sesak kat situ, nak parking pun susah,  so kitorang tinggalkan aje adik lelakiku kt depan kedai tu, bakal adik ipar ku pun dah ade kt kedai tu.... Kami terus je menuju ke tempat yang Atun cadangkan. Pada mulanya aku, mak ngan abah xnak, bukan ape, xbersiap sangat nak kluar, aku ngan abah siap pakai selipar jepun lagi, tp xpe laa.. ADE AKU KISAH....hiihihihihihiihihih.....

 Pasar Besar Kota Kinabalu
 Banyak jugak kami shopping,  murah betul!!!... RM 10.00 untuk Branded T shirt


 Entrance 1 Borneo

Diorang dah siap decorate untuk Krismas 

Abis ronda-ronda kat 1 Borneo,  kami nak balik semula kat Pekan KK, perut dah berkeroncong ni, dah lapar... aku call adik lelaki ku, ingat ke ade kat butik tu lagi, kitorang  nak ambil dia dan terus pegi cari restoran, die kata dah ade kat bilik, so kami ambik dia kat Apartmen n terus pegi cari makan.  aku n family makan kat KAK NONG RESTAURANT, sedap jugak, atun kata nasi ayam Kak Nong tu sedap, menepati citarasa die n Pedas kaw punyer.... Daus (adik lelaki) kata, restoran ni penah masuk dalam rancangan JALAN-JALAN CARI MAKAN, ramai sangat orang kat ctu. Nak tau aku makan apa? dok jauh2 kat Sabah tu aku makan Nasi Goreng Ikan Masin je, sampai Daus kata, makan la yang  lain ckit, yang xde kat semenanjung.
 ni la tempat kami makan " KAK NONG RESTAURANT"

1 comment:

wani said...

wahh jalansampei ke sabah koo yaaa...awat tk kol aku,kalo dak leh jumpa hang,leh b abai kat hang hehe.....selamat coti2 malaysia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...