Thursday, October 6, 2011

Percutian 3H2M di Sarawak-Part !

Hari Pertama

@ LCCT

aku dan busrah sempat berposing di lcct
Seronok bebenor tu, tengah cite ape eekkk... lupe dohhh..
atun yang pandai berlakon..hhehheheh pandai guna ke tu..hiii
sementara tunggu flight, busrah sempat menunjuk ajar cik tun..kui..kui....
Dayah sempat capture pic kami dalam flight..thanks dayah

@ 360 Hotel- Urban Resort

Bilik Kami

Bilik kami- btul2 comfortable..n looked luxuries

lepaskan penat sebentar, sebelum gerak gi jalan2 sekitar bandar kuching



Permandangan dari dalam bilik kami.

Posing kejap, sebelum nak gerak kuar.

sebelum pergi jejalan set Don't Disturb dulu ler...

Lobby Hotel
aku yg sedang menungu tourist guide
-
-
Bermulanya perjalanan kami


samapai je kat waterfront aku cari air dulu.. dahaga gilak....

heheheh posing time...ready... 1..2..3..snap

atun ngan busraah tengah siapkan tripod untuk capture gambar kami berempat...

gambar kami berempat.. thanks to atun cam n tripod

di Water Front kami jumpa polis berbasikal, diorng siap offer kami untuk bergambar dengan diorang, xcaya tgok gambar kat bawah.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Taadaaaa...kami dengan polis berbasikal.. ensem2 belaka encik polis kt sarawak ni..hihihihihihi

atun tengah membelek2 sorvenir - @ kedai sekitar waterfront

mini Replika kuching yang menjadi kebanggaan orang Sarawak.

seronok la tuu
kami di depan Astana

Kami @ RJ Ayam Penyet- sedap tul ayam penyet kt situ,sampai sekarang teringat, nasi ayam penyet, xkan nak kena pi Sarawak baru dapat makan..huhuhuhu.

Singgah sebentar di rumah abg Dayah yg menetap di Kuching
Kat rumah abg Dayah kami dihidangkan dengan Kek Lapis ni, memang betul2 sedap, terlalu sedap, kata kakak ipar Dayah, dia tempah, kek ni Homemade punyer, tu yang sedap, tapi memang aku akui terlalu sedap.TERBAEKKKK

Setelah singgah di rumah abg Dayah, tibala masa untuk pulang Ke Hotel..
Tapi aktiviti kami xberakhir lagi...
Di bawah ni, aktiviti malam kami pulak..
Aktiviti merayau2 di Dalam 360 Hotel.
Kat bawah Hotel kami ada Shopping Complex..
tp xsempat nak merayau, sbb terkesima dengan keindahan suasana Malam di tingkat 4.
Ada swimming pool, ade tempat nk lepak2, ada gym.. besttt...
Kami menikmati malam kami di atas tingkat 4 sehingga kul 11 mlm..hihihih...

Lepak depan swimming pool, dengan angin yang sepoi2 bahasa.

Pesan adikku- baik2 kak kang jatuh dalam swimming pool tu..hehehhe...

Suasana malam di tingkat 4
360 Hotel Tower B, Bilik kitorang kt Tower A, Capture dari tingkat 4
walaupun penat, kami tetap akan berposing, hehhehe..maklumlaa . masa kat Sarawak tu terhad, so kami gunakan sebaik mungkin.
Bermula seawal pagi bertolak dari KL ke KL Sentral, Kl Sentral ke LCCT, LCCT ke Kuching, sampaila kul 11 mlm nonstop,  penuh dengan aktiviti, walaupun penat berbaloi.
Sedang menikmati night view Bandar Kuching
once again thanks to tripod--
ni gambar terakhir untuk hari pertama, nak naik bilik kami di tingkat 7...
nak naik bilik ZZZZZZZZZZZZZZZ

Bersambung Di Part 2 pulak.

2 comments:

azi said...

Cantiknya zu hotel tu...
akak sukaaaa....he..he...

ZurHeritage said...

mmg best, kalo pi sana saya mmg recommend 360 hotel.. btul2 comfortable...kak azi.hihiyhihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...