Friday, September 2, 2011

Raya kedua antara Aku, Dia dan Dia..........

Masa cepat betul berlalu , xsangka dah 4 hari dah beraya...masih teringat2 beraya 2 syawal 1432H, eeemmm org sibuk beraya ke rumah saudara mara, jiran dan sahabat taulan,tp AKU, DIA dan DIA(Aku,Mas & Wdad), beraya di atas Bukit Bendera, saja nak menyemakkan diri gi sana. Tahun ni tahun ke 2 kami beraya sekali, last year kami beraya kt Alor Setar, hampir semua tempat nak teroka, tp last year kami sempat ke Kubu Perang Kt Kuala Kedah tu, tp tahun ni, xde pun beraya kt umah org, terus beraya je kt Bukit Bendera, mase nak naik Bukit Bendera tu, xde langsung orng kite, yang ade, org cina, india, serta dengan pelancong asing dengn pekerja asing, spt orang Bangladesh, Vietnam, Indonesia etc....hihihihihi..ramai tull..tu nsib baek kawan aku sorng ni, planning kuar dari rumah awal sket, leh sampai awal, tu pun dah ramai dah... issshhh ramai tul, aku ni dah ler xsuke org sesak mcm ni, mula laa nk pening kpala, dah laa lapau, xmakan lgi...huhauahuahuaaa lapauuuu... eemmm xpelaaa, dalam pikiran aku mungkin jap jee.Sampai kat atas tu, peehh sejuk tulll angin kuat, mungkin nak ujan kot,Pusing2 kat atas tu adalah dalam 30 minit kot,then nak balik,aku  ni, xdelaa brapa minat sangat, tp aku tengok kwn aku sornag tu, minat giler tgok landscape kt situ,, yelaaa budak landscape architecture , minat ler landscape2 ni..hihihihi lain leer aku ngan Mas, kami tengok semua sama jee..hihihihih.. dah abis ronda2... mase nak turun tu,, MasyaAllah ramainye org... aduiiii, makin berdenyut kpala aku ni,...Beratur nak Naik Train Lak, Adoiyaaaiiii..... tension, dah laa makin panas,ramai betul orng beratur ni,,ish22222, ni  kami saja cari nahas beraya atas bukit Bendera..hahahaha.. xpelaaa,,, pengalaman beraya atas sana.....punyer laaa lama beratur, sampai jgak turn kami naik train, nasib baik ler, kawan aku, wdad ni pandai cari port duduk, dapat jgak kami dudukk..peeehhh semputtt.....uuuiiii lapau makin tahap gaban ni, mmg lapau giler, mula2 kami planning nak beli tapau McD makan kat taman Botani Penang, tapi last2 sudah tukar plan laa... kami singgah Plaza Gurney cari tempat nak makan, coz dah terlalu lapau sgt, xjdi tapau makan trus je kt sana... dah decide makan sana, xtau laa plak nk makan kt ne.. aduiiii...... mula2 ingt nak makan McD, then nk mkn kt Kenny Rogers, xjdi jgak, last2 kami makan kat "SEOUL GARDEN",kat situ makan Korean Food, bole makan banyak mana yang kite suka, sampai kenyang. Sampai2 je, kami bertiga trus ambik pinggan isi makanan, punyer laa byak stok mcm sebulan xmakan,,isshhh tamak tul, padahal bukannye xleh ambik ckit2, lapar sgt2 ler.. nasib baik ler xdelaa membazir sangat, The morale of story:jangan terlalu ikutkan nafsu, hihihih tpi apa2 pun, best experience antara Aku, Dia dan Dia.. semoga tahun depan masih boleh beraya bersama lagi eekk.. tu pun kalo xde sapa antara kite kawin tahun depan..SEMOGA PERSAHABATAN KITE KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT.....Aku,Dia dan Dia... Aku sayang kamu.... 
Aku,Mas & Widad-berposing b4 naik Tren

Chewah sempat lagi eeekk
hahahhaha,aku yang control ayu....kuii..kuiiii

3 comments:

Angah said...

hahahahaa kontrol jgn tk kontrol ayu bebbb! wahhh raya di puncak bukit bendera....best gak ...hmm mcm rasa nak pi ke puncakjugakni....kimslm depa wei....nasib beik hang uplod gmbaq ngan depa...dpt gak ku tgk kawan2 lama....

Angah said...

hahahahaa kontrol jgn tk kontrol ayu bebbb! wahhh raya di puncak bukit bendera....best gak ...hmm mcm rasa nak pi ke puncakjugakni....kimslm depa wei....nasib beik hang uplod gmbaq ngan depa...dpt gak ku tgk kawan2 lama....

ZurHeritage said...

Angah
heheheheh aku advice xpayah laa beraya kat ataih bukit u.. uuuiiii ramai orng maaa....aku pun dapat jumpak 2 org tu jaa kwan lama.. almaklum laa yg tu je yg tinggal bujang,, yang len dah kwin belaka... 3 dara pinggitan tu..kui222

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...