Bahan-bahan & cara
3 biji telur
1 1/2 cawan gula
250g mentega
2 sudu besar susu cair
1 sudu besar susu pekat
- Pukul kesemua bahan-bahan di atas sehingga kembang
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
- Ayakkan tepung dan serbuk koko
-Adunan yang dipukul sehingga kembang tersebut dicampurkan tepung dan serbuk koko tersebut, masukkan sedikit demi sedikit.
-Semasa mengadun tepung tambah 1/2 cawan air sejuk.
-Siap di masukkan ke dalam loyang yang disapu dengan mentega.
-Masak pada suhu 150'c
-Selama 45 minit api bawah sahaja
- tambahan 15 minit untuk api atas bawah
Topping.
500 gm coklat masakan
400 gm whipping cream
100 gm butter
Kaedah, double boiling
-Panaskan whipping cream dahulu, kemudian masukkan coklat masakan dan butter
Comments