Tuesday, May 3, 2011

Home Made Fried Chicken, Lengat Pisang & Koey Teow Goreng Lagi....

Salam semua...
Hampir 2 minggu zu xupdate blog Zur ni...Sepanjang 2 minggu ni cbuk menyiapkan tempahan kuih muih di samping menyiapkan kuih muih frozen untuk pelanggan-pelanggan yang Zur kasihi sekalian... Baru hari ini ada kesempatan untuk updatekan blog ni....Malam ni, Zur just nak share beberapa gambar yang sempat Zur Snap walaupun cbuk sangat.....hanya untuk tatapan kawan2 blog Zur ni.. Xdelaa menarik sangat..... resipi ringkas-ringkas je.. bermula dari pagi ahad, zu buat koey teow goreng, guna apa yang ada dlm fridge aje.... sayur taugeh je yang ade.. boleh laaa..kire masak apa yang ade jee... udang dengan chicken ball pun ade..kire ok lerrr.. siap satu menu.... Pada tengah harinyaaa, planning nak masak Nasi Ayam je.. tp mak ngan abah kata kenyang lagi... so postpone niat nak wat nasi ayam... kire dalam petang tu baru terasa lapar semula, tapi masa tu, dah rasa xde mood nak masak nasi ayam dah..ingt nak tapau KFC je, sbb Mak Zur mmg pengemar KFC No. 1..hehhehehee....tapi perancangan dari tapau telah berubah kepada buat sendri Fried Chicken... lagipun ayam dah ade, tepung instant untuk fried chicken pun dah ada.... zur just perapkan kejap ayam dengan serbuk PASTI SEDAP Knorr.... pastu celur dgn  telur n then dgn tepung instant tu... ingt nak guna jgak breadcrumb.. tapi dok cari kat mana zur letak breadcrumb tuu.. xjumpe punn.. so niat tu pun tergendala.. so buat Original Home Made Fried Chicken je....Petang pulak, Mak Zur buat lengat pisang, ooo tu makanan kesukaan zue, lengat pisang dengan lepat pisang....xde lepat lengat pisang pun ok jgakk..hhehehehee


HomeMade Fried Chicken-kire semalam xmakan nasi, ratah ayam ni jer

Koey Teow Goreng untuk sarapan

Lengat Pisang yang menjadi kegemaran ku.. sedaapppp.....

1 comment:

azi said...

Sedapppppppppppp..nya Zu...
Nak Koeyteow satu...ayam dua...pleaseeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...