Puding Jagung

Salam semua....
Rasa lapar nak makan puding jagung lakk.. yang baru dikeluarkan dalam peti sejukk..eeemmm yummy....dah lama xbuat  puding jagung..yang selalu aku makan diorng xletak pun isi jagung..just guna krim jagung ja.... tapi ok laa janji ada puding jagung... dulu mase aku keje takaful ikhlas..ade sorang adik ni, pandai tul wat puding jagung, dia ade kasi aku resipi puding tu, tapi al maklumlaa,, mase tu muda remaja lagi, xlayan sangat bab masak2 ni... dulu aku mmg gemar ambik resipi dari kawan2 ni, tapi nk buatnyaa, hampehhh.. malas sungguh.. tp bila di ingat2 balik nyesal xsimpan elok2 resipi tul.. btul2 sedap....Tapi alhamdulillah, dapat jugak aku resipi puding jagung yang best..walaupun bukan dari adik yati.. bukan susah pun, senang aje.cuma perlukan kerajinan sahaja..hehehhehe...Mak dengan Abah suka sangat...

Dah lama aku buat puding jagung ni, baru dapat upload..cuma hari ni tetiba rasa lapo nak makan puding jagung sejuk2 ni....sedapnya...bila kerajinan aku ni nak datang ni... makin terserlah kemalasan aku sekarang ni... 

Di Sini aku sertakan resipi puding jagung 

1 tin Krim Jagung
1 Tin isi Jagung
1 Tin susu Cair
8 camca besar tepung kastard, bancuh dengan air dahulu
Gula 1/2 cawan

Cara-caranya mudah sangat, campurkan kesemua bahan di atas ke dalam kuali atau pun periuk, kacaukan dengan api yang perlahan...sehingga adunan menjadi kental dan tepung menjadi masak... setelah siap letakkan ke dalam acuan yang anda suka.


Setelah diletakkan ke dalam acuan, tunggu sehingga sejuk, baru masukkan ke dalam peti sejuk.
Konon nak kreatif laa.. xdelaa kreatif sangat, tapi rasa sedap jugak, aku lapiskan puding jagung di bawah, atasnya aku tambah Jelly Blueberry dengan Nata + Buah-buahan Koktail...

Comments