Sunday, March 20, 2011

Tempahan Kuih Tradisional Sepanjang Minggu Cuti Sekolah

Sejak Mak berhenti menghantar kuih muih di gerai...Alhamdulillah tempahan di rumah tak putus-putus kami terima.. Syukur atas nikmat yang diberikanNya....................Sepanjang minggu cuti sekolah ni, ramai sangat customer yang datang kat umah....tiba2..tinggg..tonnggggg...tingg.....tonggg..............bell umah berbunyi..dah dapat aku agak sapa yang datang,  sudah semestinya customer yang sentiasa teringin makan kuih Mak....kata diorang xde kuih yang dapat dibandingkan dengan Kuih Mak.. Alhamdulillahh.. mereka tidak melupakan kuih mak, walaupun mak dah berhenti meniaga di gerai!!!...Kata diorang lagi, walaupun ada kuih yang pernah mak buat kat gerai tu, tapi rasa x sesedap kuih mak....Banyak betul pujian yang diterima......walaupun mak kini menjadi suri rumah sepenuh masa, tapi income tetap masyuukkkkk............hehheheheheh.............Terima Kasih kepada customer yang dikasihi....Bermulanya awal minggu cuti sekolah, tempahan yang diterima kebanyakan untuk Majlis Kenduri Kahwin, Boleh dikatakan setiap hari ada kenduri kawin...Ada jugak tempahan kuih untuk Majlis Launching Boutique Muslimah kat Lot 88...hari ahad 20.03.2011 pula, ada seorang customer ni tempah untuk dibuat bekalan untuk anaknya bawak pulang ke KL....ALHAMDULILLAH...AMIN...syukur ke hadrat Illahi atas rezeki yang diberikanNya..tak putus-putus rezeki kami dapat...Antara tempahan kuih-muih yang sentiasa dipesan:


Cucur badak siap untuk digoreng
Cucur badak yang telah siap digoreng
Kuih Cara ni laa yang paling digemari
suke sangat bila tgok customer makan kuih cara sampai menjilat jari, jilat air gula yang keluar..

Buat masa ni, yang ni dulu laa aku upload picture.. nanti akan aku upload lagi.

4 comments:

Mr. Mama said...

salam.....
sedapnya cucuq badak tu....
hantaq mai sabah sikit..hehehehe...

ZurHeritage said...

salamm...
bole aje...tapi jauh bahh
kang hantaar cucur badak basi pulak..
tunggu saya buat frozen bole laa hantar ke sabah.. terima kasih Mr mama.. coz follow saya..

YANA SHAIFUL said...

salam..suka sgt cucur badak..:-)

ZurHeritage said...

salam yana..suke yee cucur badak.. jom cuba cucur badak Zur gerenti xleh lupa..thanks..sudi folooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...