Saturday, January 29, 2011

Bertemu dengan kawan lamaku

Semalam aku rasa best sgt, dah lama rasanya x ketemu sahabatku yang duduk dekat Kuala ketil tu, pada hal bukan jauh pun pun sungai petani dengan Kuala Ketil tu, macam dok Kuala lumpur pulak..hihihihih... emmm best sangat semalam, dah lama xjumpa banyak laa cite yg nk dikongsi bersama dengan dia... eeemm first je jumpe.. trus lepak kt kerusi kt tesco tu, mcm2 la disembangkan dari kerjaya sampai la ke masalah peribadi, eeemm ada suka dan ade duka, suka sehingga gelak terbahak2 kami dibuatnya, dan tika bersedih air mata kami saling berlinangan...yang pasti semalam best..lpas abis je bercerita kami pegi ke Nagoya,kwn aku ni Cikgu merangkap Tailor, jadi g Nagoya tu nak cari kain langsir untuk Bilik Pejabat sekolahnya laa n die laa tukang jahitnyaa.hahahahah...pusing punya pusing last dapat jgak kain langsir warna hijau epal yang die nak...then kami teruskan perjalanan ke KFc.. makan Timmmeeeeeeeeeeee.... dah lapor ler...aku ngan kawan aku ni, g makan kt kfc ja, dah lama xmkan bersama, teringat dulu waktu kami berlima, aku , zana, leha, azliha dengan ain,kami  selalu makan kat warung Pak Bahadur die punya  Koey Teow Tom Yam punya laa sedap dgn kaw, kaw... complete.. siap panas, pedasnya,pekat, bahan-bahannye yang banyak n yang paling penting murahhh.. xde bandingan nya..rasa2 dah 6 tahun kami x ke sana, xtau laa masih ada kesedapan seperti dulu atau x.. smalam baru aku dgn zana recall balik memori mase dgn SLG...best mase tu... selesai je makan aku ngan zana g laa shopping barang kt tesco tu.. aku biase laa..beli barang nk buat fruitcoktail drink.... dengan nk buat spegetti bakar...shoping sampai xsedar dah petang..rasa macam sekejap je aku jumpe kawan aku ni.. dah nk balik,,,,eeemm sedih jgak, xtau nk jumpe bile lagiii.. xpe.. yang pasti kite akan jumpa lagi ye zana..x jauh pun SP dengan Kuala Ketil tu..hehehhe...

1 comment:

Anonymous said...

Ya, berjumpa kawan lama memang seronok..saya sendiri setelah meninggalkan alam persekolahan kira-kira 31 tahun yang lampau..baru sorang saya kembali bertemu dengan rakan sekelasku itu..yang lain2nya tidak pernah bertemu lagi..entah di mana mereka berada saat ini..tapi yang pasti, mereka pastinya telah bekelurga, macam aku juga...Ya, begitu pantas masa berlalu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...