Tuesday, May 22, 2012

Rindu ku pada Adik Manja

Assalamualaikum... Selamat Malam...
Malam ni "Out of Topic" N terlebih emoo plak aku, teringat Giler kat Adik Manja, tambahan dok dengar pulak lagu OST Seindah Sakura yang dok tayang kat Slot Akasia. Aku jatuh cinta sangat dengan Lagu Buat Ku Disana Nyanyian Mafa Feat Ronnie. Dalam dok layan lagu ni, tetiba aku teringat kat adik Manja, rindu sangat kat adik.....Malam ni aku nak  REVEAL sape dia Adik Manja merangkap assistant aku di dapur, Adik Manja yang terlalu baik hati,suruhlah dia buat ape, xpenah dibantahnya. Semua akan dibuatnya, Thanks Adik.. nanti keje ngan Kak Ann K..huhuhuuhuhuhuh (mood Sedey).
Masa dok taip N3 ni sambil dengar Lagu Buat Ku disana..lagi laa bertambah rindu kat Adik. ade kena ngena kaa lagu ni ngan adik, xkisah laa.

Kat bawah ni, gambar2 aku ngan Adik Manja..
 Really ... really Miss U sis.. Study Smart K..


P.S: sob...sob..sob.. mood rindu giler kat Adik, bile Adik Nak balik ni, jom kite masak sama2 n tolong kak An wat doorgift.

Tuesday, May 15, 2012

Kek Pandan Kelapa


Assalamualaikum....
Baru berkesempatan nak update blog ni, agak cbuk menyiapkan doorgift sepanjang minggu ni, tapi dalam kesibukan aku dalam menyiapkan tempahan doorgift, aku sempat menyiapkan kek pandan  kelapa. Resipi ni, dah lama ada di tangan aku, cuma xbuat aje, heheheh maklumlaa, ade penyakit M selalu.  Sedap tau , iyela, ade lemak2 santan dengan kelapa kering, best, bila kunyah tu ade rasa crunchy kelapa kering, BEST.... tapi kualiti gambar kali ni kurang memuaskan coz hanya gunakan Gambar dari HP je,kalo sebelum ni aku guna DSLR atun..heheheheh, sebenarnya hati berbunga ni, coz dapat hadiah dari abah, Abah kasi HP baru, bukan ape, tengok hp anaknya yang teruk sangat rupanya kan. Apa2 pun time kasih Abah..Masa aku buat kek ni, hanya kami bertiga je kat umah, Mak, Abah dan Aku, Atun tengah Fly ke China, makan angin dengan kengkawan dia.. eeemm best laa dia kan.. xpe, yang penting die mesti beli ole2 kat aku.. Tapi sian dia xdapat rase kek aku kali ni, xpe next time, kite wat kek ni, tak pun kek lain plak.

Kat bawah resipi Kek Pandan Kelapa ni

Bahan-bahan

270g Butter
220gm Gula Kastor
5 Biji Telor Gred A
4 sudu besar santan Kotak(aku guna jenama Kara- letak dalam peti sejuk)
1 sudu teh pandan paste
1 sudu besar ovelatte-bagi satu sudu penuh membukit
270gm tepung naik sendiri
25gm kelapa kering

Cara membuat

1.Pukul butter, ovalette, gula dan pandan paste sehingga kembang
2.Masukkan telur sebiji demi sebiji
3.Masukkan Kelapa kering
4.Masukkan tepung berselang seli dengan santan
5.Bakar dengan suhu 170c selama 45minit.

Adunan Baru nak di masukkan dalam Oven
Baru keluar dari Oven
Pemandangan dari atas..heheheheh
Meh kite terbalikkan pulak... .hahahahahahah
punyerlaaa lembut...

Friday, May 4, 2012

Donut Frozen


Assalamualaikum... selamat malam
Aku baru je selesai siapkan donut Frozen untuk malam ni... cuma tunggu nak packing jap lagi.. ape2 pun.. aku nk tito awai ckit.. esok ade tournament badminton..hahhahaha macam laa aku pandai..tapi sesekali menyeronokkan diri dengan aktiviti macam ni, boleh menyihatkan serta  dapat kurangkan stress....harap2 member beregu aku tak marah kat aku kalo kalahh....
Beratur en. Donut tunggu masa utk di "Packing"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...