Sunday, February 24, 2013

Shepherd or Cottage Pie

Salam semua ..... Selamat Malam...
Entry yang ringkas je, bagi menjawab persoalan tentang potluck ape yang aku nak bawak sempena Jamuan perpisahan Kak Sal... aku decide buat  yang ni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tadaaaaaaa
Shepherd pie or Cottage Pie
hahahahaha....
Pie ala Zurheritage.... dari guna lamb & daging aku tukar kepada ayam cincang, coz Kak Sal xboleh makan daging.. 
Abis tergeliat lidah ofis aku nak nyebut Shepherdd...
Kalo guna lamb  dipanggil shepherd dan guna daging panggil cottage.. so guna ayam nak panggil ape eeekkkk....????????

PANGGIL SHEPHERD COTTAGE PIE jeeelaaaaa.

Resipi akan dimasukkan pada next entry...

tatatata... Selamat Malam.



Saturday, February 23, 2013

Buah Tangan untuk Sepupu Mak

 Salam semua... Selamat pagi...
Rasanya lama jugak tak meng"update" blog ni.. eemm kadang2 tak tau nak masukkan entry apa.. lagipun, dok bz dengan tempahan.. sampai kadang2 tak sempat nak snap picture.. entry kali  ni pasal buah tangan buat sepupu mak dari johor yang kini menetap di Kedah. Hari ni, umah diorang ada buat kenduri kawin, so mak request utk aku siapkan kek buah untuk dijadikan buah tangan bagi membalas budi diorang semasa kenduri adik aku yg lalu ... tapi planning tak jadi, sebab buah-buahan kering yang disangkakan masih ade dalam freezr rupanya telah habis pun, so bertukarlah kepada choc moist cake... aku  siapkan semalam, baru pagi tadi letak toppingnya....Alhamdulillah selesai... hari ni, aku dok pikir plak ni nak bawak apa untuk potluck Kak Sal esok? xde idea ni nak bawak apa ni?huhuhuhu..

Monday, February 11, 2013

Jualan Feb 2013

Tempahan untuk Tahun Baru Cina Feb 2013




Mini Choc moist RM0.50 sebiji...minimum order 100 biji

Doorgift




Saturday, February 2, 2013

Yeaaayyyyy Oven baru sudah sampaii...

Salam...
Mood hari ni hepi sangat2... 
Setelah 10 tahun menggunakan oven kecik yang banyak berjasa kepada ZH 
Kini Oven baru telah tibaa.. yahooo.... 
lepas ni, bole laaa terima tempahan lebih banyak..
Apa2 pun, aku takkan melupakan oven kecik kesayanganku yang telah banyak berjasa sepanjang aku mula menjinakkan diri dalam menerima tempahan cookies utk hari raya, mahupun untuk siapkan doorgift....Jasamu akan aku kenang wahai oven kecikku..... Selamat datang oven baru, moga dengan kehadiranmu , dapat membantu aku untuk menjana pendapatan yang lebih... MODE: heppy sangat2.. senyum sampai ke telinga..

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...