Wednesday, November 30, 2011

Hidangan untuk Harijadi Kami

N3 ni, sepatutnya aku masukkan bulan 10 yang lepas, tp dek sebabkan kekangan waktu, aku baru masukkan N3 tu hari ni, Pada 20 Oktober 2011 yang lepas, kami berempat, aku, kak pah, mama aishah dan kak sal telah mengadakan satu majlis kecil, bagi meraikan hari kelahiran kami berempat di ofis . 
Antara Hidangan yang kami sediakan, aku siapkan kek lapis chesse, cheese Tart Blueberry dan kuih cara. Puding Coktail tu kak pah yang sediakan, Sedap sangat.
Menu utama hari tu

Sabah Part 4 - Solemnization & Reception (Daus & Dyan)

Akhirnya tiba juga hari yang di nanti-nantikan iaitu Majlis penikahan dan Majlis Resepsi pihak perempuan di Dewan SESB Sabah. Alhamdulillah segala yang dirancangkan berjalan dengan lancar. Majlis diatur dengan begitu rapi oleh pihak pengantin perempuan. Majlis Pernikahan tersebut dijalankan di rumah nenek pengantin perempuan.

Di sini aku Uploadkan gambar-gambar disekitar Majlis Akad Nikah serta Resepsi.

Majlis Pernikahan
aku tengah touch up ckit2 adikku
Rombongan Kami




Antara hantaran Kami
Senyum Kambing
Berdebar Menantikan Akad
Seriusnya..hahahahah
Sempat kenyit mate lagi.. poyo jeadik aku ni







Aku dengan pa'aan
wahh.. siap ade press conference lakk..hahaha
Peace sokmo.. mcm akaknye jgakk
Kami sekeluarga
Hantaran dari pihak perempuan
Majlis Resepsi
Kami yang sedondon
"Register nama dulu kak"
Siap ade band..."THE JANs"
Ahli keluarga baru.Selamat Datang Diyana ke dalam Keluarga Kami
Mak kata kta Abah.. Baca doa dulu


Aku, Mak dengan Meme Dyan
Atun dan Bunga

  
Selamat Pengantin Baru buat adik serta adik ipar yang tersayang. 

Monday, November 28, 2011

Sabah Part 3 - 1 Borneo & Kak Nong Restaurant

1 Borneo ni , xtermasuk pun list tempat yang patut kami lawati... Planning Ad Hoc !!!!.. Ni Atun punyer planning laaa!!!!, aku mana penah pi 1 Borneo, tp buat2 tahu je kat atun,  aku kata kat die penah ke situ..hahahahahha.. Untuk pengetahuan semua, hihihi, ade orang baca ke entri aku ni, Atun ni dah MASTER dah area KK ni, maklum la orang dah penah datang sabah dah dekat 4 , 5 kali, sampai dia kata bosan laa... aku, mak ngan abah ikut je, die kan driver kami.. hehehhehehe... ikut planning asal, pagi2 kami pegi ke Pasar Besar Kota Kinabalu untuk membeli Sirih , Kapur, Gambir dan Buah Pinang, aku ingat ke Lama kat Pasar tu, tengok2, jap je... dalam 10 minit ... dah xnak ronda, jumpe je sirih dengan barang2 sirih junjung  terus je beli dan balik...  So aku call la adik lelaki ku yang tengah tunggu kt bilik, tunggu masa nak fitting baju Pengantin kat Butik Pengantin.  Butik Pengantin tu dekat area Segama, agak sesak kat situ, nak parking pun susah,  so kitorang tinggalkan aje adik lelakiku kt depan kedai tu, bakal adik ipar ku pun dah ade kt kedai tu.... Kami terus je menuju ke tempat yang Atun cadangkan. Pada mulanya aku, mak ngan abah xnak, bukan ape, xbersiap sangat nak kluar, aku ngan abah siap pakai selipar jepun lagi, tp xpe laa.. ADE AKU KISAH....hiihihihihihiihihih.....

 Pasar Besar Kota Kinabalu
 Banyak jugak kami shopping,  murah betul!!!... RM 10.00 untuk Branded T shirt


 Entrance 1 Borneo

Diorang dah siap decorate untuk Krismas 

Abis ronda-ronda kat 1 Borneo,  kami nak balik semula kat Pekan KK, perut dah berkeroncong ni, dah lapar... aku call adik lelaki ku, ingat ke ade kat butik tu lagi, kitorang  nak ambil dia dan terus pegi cari restoran, die kata dah ade kat bilik, so kami ambik dia kat Apartmen n terus pegi cari makan.  aku n family makan kat KAK NONG RESTAURANT, sedap jugak, atun kata nasi ayam Kak Nong tu sedap, menepati citarasa die n Pedas kaw punyer.... Daus (adik lelaki) kata, restoran ni penah masuk dalam rancangan JALAN-JALAN CARI MAKAN, ramai sangat orang kat ctu. Nak tau aku makan apa? dok jauh2 kat Sabah tu aku makan Nasi Goreng Ikan Masin je, sampai Daus kata, makan la yang  lain ckit, yang xde kat semenanjung.
 ni la tempat kami makan " KAK NONG RESTAURANT"

Sabah Part 2







Sesampai je ke sabah Kami telah ditempatkan di Promenade Hotel Service Apartment. Kesemua Pic nie aku ambik dari Blog adik aku ATUN , dia bagi  izin untuk aku uploadkan Pic2 tu.. Alhamdulillah.. berbaloi jugak dok sana, hampir seminggu kami sekeluarga tinggal kt situ..Selesa, betul2 tengah KK town.. best dekat dengan Centre Point, nak g pasar Filipin ,aku ngan atun jalan kaki ja.. and the best thing is.. dekat bebenor dengan McDonald, ambil mase 3 minit je, turun dari apartment terus jumpa dengan McD..best..best..best laa..segalanya dekat. Cuma  nak cari parking susah ckit laa kat cni... tp kalo kite menginap kt Promenade Hotel Service Apartment ni, untuk parking kat Basement adalah Percuma, hanya perlu pegi cop Tiket kat Receptionist  je, tp kalo malas nak pi cop, terpaksa laa bayar mahal ckit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...